Veel ICT’'ers verwisselen alleen van baan voor een hoger salaris

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
ICT'ers hebben een goede reden nodig om van baan te veranderen. Het merendeel van de ICT'ers is alleen bereid om over te stappen naar een nieuwe werkgever, als ze een verbeterd contract krijgen aangeboden. Slechts 15% van de ICT'ers, onder wie ook werklozen, is actief werkzoekend. 54% zit prima, maar kijkt zo nu en dan rond. Het overige gedeelte is totaal niet op zoek. Dat blijkt uit een onderzoek van ICT-recruiter Klikwork onder 500 ICT'ers.

Salariseisen


De salariseisen liggen behoorlijk uiteen bij ICT'ers. De grootste groep (42%) wenst een salarisverhoging van tussen de 251 en 500 euro per maand. 26% neemt genoegen met 101 tot 250 euro en 8% vindt een verhoging tot 100 euro voldoende. 9% wil maar liefst meer dan 750 euro salarisverhoging zien voor een nieuwe baan.

Onbepaalde tijd


Veel ICT'€™ers hebben een hoger salaris als drijfveer om van baan te wisselen. Om hun ICT-personeel te behouden moeten werkgevers soms diep in de buidel tasten. 54% van de ICT'ers is ook bereid te vertrekken wanneer zij een contract voor onbepaalde tijd kunnen krijgen.